Belangrijk nieuws over Natuurlijkhardlopen

 • Geplaatst op
 • Door Ivo van Tol
 • 10

Natuurlijkhardlopen.nl gaat verder onder de paraplu van De Ridder Schoenen. De naam blijft hetzelfde, het gezicht achter de schermen verandert. Per 1 november 2018

Huiskamer

De afgelopen vijf jaar heb ik met veel enthousiasme duizenden mensen aan minimalistische schoenen geholpen. De eerste twee jaar opererend vanuit huis met de voorraad op zolder en de huiskamer als paskamer. Als iemand in de avonduren kwam passen en ik liep naar boven om wat schoenendozen te pakken hoorde ik steevast vanuit twee kinderkamers de vraag “Wat heeft die meneer/mevrouw voor schoenmaat pappa en hoe ziet hij/zij er uit?” Meestal mochten ze dan even in hun pyjama naar beneden lopen en om het hoekje kijken.

Shop-in-Shop

Door de groei van de webshop barstte de zolder na twee jaar -bijna- uit zijn voegen en moest ik op zoek naar een alternatief buitenshuis. Een eigen ruimte zou kunnen, maar dan moest ik altijd de deur open doen als iemand wilde komen passen. Geert de Ridder, eigenaar van De Ridder Schoenen en Fashion in Noordwijk-Binnen, gaf mij af en toe advies over hoe je een schoenenzaak runt. Hij bood aan om mijn voorraad bij hem te stallen en een shop-in-shop te beginnen. Dat betekende naast de online verkoop dat klanten zeven dagen in de week schoenen konden komen passen.

Dit bleek een mooie combinatie. Ik met mijn enthousiasme voor de minimalistische schoenen en het natuurlijk hardlopen en Geert met zijn team die de verkoop in de winkel verzorgde op momenten dat ik met mijn gewone baan aan de slag was.

Overname door De Ridder Schoenen

Ondanks dat Geert werk uit handen neemt, is het een aardige klus om een webshop als Natuurlijkhardlopen.nl naast een full time baan en een jong gezin draaiende te houden. Na vijf mooie jaren neem ik per 1 november om twee redenen afscheid van Natuurlijkhardlopen.

Enerzijds groeit de vraag naar minimalistische schoenen en willen klanten meer aanbod van schoenen voor gebruik in het dagelijks leven. Om met die groei mee te gaan is een professionelere aanpak nodig en is het “erbij” doen geen optie.  

Daarnaast wil ik mij gaan wijden aan een nieuw project, dat in het verlengde ligt van iets wat me al decennia lang fascineert. Waarom mensen doen wat ze doen en hoe je dit kunt veranderen.

Clinics

Ik ben blij dat Geert de Ridder en zijn team de activiteiten van Natuurlijkhardlopen overnemen om de groei van de afgelopen jaren door te zetten. Ik zal op de achtergrond clinics blijven verzorgen voor de techniek die je nodig hebt om op een prettige manier te kunnen hardlopen op minimalistische schoenen.

Ik vond het een groot voorrrecht om al die jaren klanten te helpen. Ik heb enorm veel geleerd en ben blij met al het vertrouwen dat mensen in mij hebben getoond.

Bedankt!

Groet, Ivo van Tol


PS
Ik heb dankzij Natuurlijkhardlopen veel interessante mensen ontmoet, als je in contact wil blijven dan waardeer ik dat zeer. Het makkelijkst is om te linken via Linkedin.

 

 

Reacties

 1. Paulina Paulina

  Succes joh met je nieuwe toekomst plannen!
  Ik hou graag contact met je via LinkedIn..
  Ga je persoonlijke touch en vertrouwen zeker missen. Kom volgend jaar gezellig nog een keertje een clinic bij je doen !
  Sportieve groetjes, Paulina

 2. Ivo van Tol Ivo van Tol

  Hoi Irene, het antwoord op je vraag is JA. En bedankt. Binnenkort kom ik weer bij je langs voor een nieuw logo.

 3. Irene (igro typografisch ontwerp) Irene (igro typografisch ontwerp)

  Wat een stap, Ivo. Als ontwerper van het logo van Natuurlijkhardlopen.nl vraag ik me nu natuurlijk af: blijft het logo wel gewoon in gebruik? Alvast heel veel succes met je volgende uitdaging! groet, Irene

 4. Marcel Marcel

  Succes met je nieuwe project!
  Mensen (en hun acties) zijn leuk/interessant, raak je niet snel op uitgekeken

 5. Evert A Evert A

  Succes met je toekomst Ivo! Goed om te horen dat er steeds meer vraag is naar minimalistische schoenen! Ik ben grote fan van de Merrel Glove 4. Ik ben altijd goed gelopen en gelukkig was mijn maat altijd in voorraad. Ik ben benieuwd naar de uitgebreide collectie! Groet Evert

 6. Michel Michel

  Ivo, bedankt voor het runnen van natuurlijkhardlopen.nl. Naast mijn leverancier van VFF’s gaf je periodiek leesplezier over een onderwerp dat mij en volgens mij een heleboel mensen intrigeert: minimalistisch lopen. Bedankt en succes met je volgende stappen!

 7. Vincent van Gils Vincent van Gils

  Beste Ivo,
  Heel veel succes met je nieuwe stappen!
  Ik heb vertrouwen in het welslagen daarvan, want de vorige stappen heb je volgens mij ook goed doordacht alvorens ze te zetten. Loop ze!
  Groet, Vincent

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden