Ken je Vivobarefoot al?

 • Geplaatst op
 • Door Ivo van Tol
 • 8

Tien jaar geleden begon het merk Vivobarefoot met één model. Vandaag heeft Vivobarefoot een scala aan damesschoenen, herenschoenen en kinderschoenen. Allemaal met hetzelfde doel, een maximaal gevoel van vrijheid voor je voet, maar toch bescherming.


 

VivobarefootWe heten wel natuurlijkhardlopen.nl, maar in het dagelijks leven zijn we regelmatig onderweg met een ander doel, werk, gezin of andere hobby’s. Voor die gelegenheden is er een scala aan schoenen beschikbaar die wel minimalistisch zijn, maar die er als gewone schoenen uitzien.


Een merk wat flink aan de weg timmert en dat ik deze keer graag in de schijnwerper wil zetten is Vivobarefoot. Ze zijn gestart in 2004 met één model schoen en in tien jaar tijd zijn ze uitgegroeid tot een bedrijf met een prachtige collectie aan sportschoenen, vrije tijds schoenen,nette schoenen en kinderschoenen.

Alle modellen zijn gemaakt met dezelfde gedachte, een maximaal gevoel voor je voeten met maximale bescherming. Dit heeft geresulteerd in flexibele schoenen met een ultradunne, maar beresterke zool.Kenmerkend voor alle schoenen is de flexibiliteit van de zool. Dit is bij alle modellen het geval. Je kunt ze met één hand dubbelvouwen.

Naast een aantal sportmodellen biedt Vivobarefoot ook schoenen die je tijdens je werk of andere activiteiten kunt dragen. Uniek aan Vivobarefoot is dat alle modellen GEEN demping hebben, GEEN ondersteuning voor de voetboog en GEEN verval tussen voorvoet en hiel, ZERODROP dus. Een schoen waarbij je voet het zelf mag doen.


Voor de kinderen komen er steeds meer modellen bij in vrolijke kleuren.
 
Ook voor het wandelen in ruiger terrein heeft Vivobarefoot een mooie schoen met alle eigenschappen van een minimalistische schoen en de degelijkheid van een goede wandelschoen. 


De verschillende schoenen van Vivobarefoot kennen allemaal hun eigen pasvorm. Zowel voor mensen met een bredere voet als mensen met een smallere voet zijn er modellen beschikbaar.

 


Wil je meer weten over Vivobarefoot, laat het dan weten. We staan je graag te woord. 


Heb je zelf al ervaringen met de schoenen van Vivobarefoot? Deel je ervaring dan met ons zodat we anderen weer kunnen helpen bij hun keuze voor schoenen waar je voeten en je lijf blij van worden. 

 

Reacties

 1. Ivo van Tol Ivo van Tol

  Hi Jurgen, de Vivobarefoot Hiker heb ik nog als wandelschoen. In principe kun je elke schoen wel als wandelschoen gebruiken, maar de Hiker heeft wat extra stevigheid bij de punt en is wat hoger. Groet, Ivo

 2. Jurgen Jurgen

  Graag had ik Vivabarefoot wandelschoen? Omdat ik namelijk tochten van boven de 30 km wandel. En heb die altijd gedaan op fivefingers

 3. Ivo van Tol Ivo van Tol

  Hallo Berend, bedankt voor je reactie. Ik heb alleen ervaring met modellen van vorig jaar en dit jaar. Die gebruik ik zelf en heb geen problemen ondervonden.

  Van de schoenen die ik heb verkocht is er één paar terug gekomen. Dat is netjes opgelost.

  De kwaliteit van vroeger heb ik zelf geen ervaring mee.

  Ik heb wel met Vivobarefoot gesproken. Zij streven er naar bij de productie op mensvriendelijke wijze te produceren. Dit doen ze door bijvoorbeeld zoveel mogelijk gestikte naden te gebruiken.

  Waar nodig zullen ze wel lijm gebruiken, maar dan bij voorkeur op waterbasis.

  Mocht je problemen ondervinden met je schoenen (wat bij elk merk kan gebeuren) zullen we dat netjes afhandelen.

  En er zijn enkele andere merken die nette minimalistische schoenen maken. Ik zal het voor je nazoeken.

  Groet, Ivo

 4. Marianne Marianne

  Heerlijke schoenen, ik heb al meerdere paren rechtstreeks in Duitsland besteld. Inderdaad geven ze regelmatig fikse kortingen, maar het kunnen uitproberen zonder kans op hoge verzendkosten is ook aantrekkelijk.

  Kortom, ik blijf jullie website in de gaten houden. Hint: graag ook meer types van de trailfreak in het assortiment...

 5. Berend Berend

  Als ik zo eens rondkijk op internet naar de Vivobarefoot schoen, kom ik aantal reacties tegen dat de 'bouw'kwaliteit niet heel best is.

  Wat is jullie ervaring daarmee?

  Zijn zij eigenlijk de enige die nette minimalistische schoenen maken?

 6. Ivo van Tol Ivo van Tol

  Hoi Fred, bedankt voor je reactie.

  Alle schoenen van Vivobarefoot kunnen via ons gekocht worden. Het voordeel is het advies dat we kunnen geven en je kunt ze eerst komen passen.

  Daarnaast kun je ze terugsturen naar ons mochten ze te groot of te klein zijn. Geen dure verzendkosten naar Duitsland of Engeland.

  Misschien de volgende keer via ons?

  Fijne dag!

  Groet, Ivo

 7. Freddy Freddy

  Ik vind vooral de leest van vivo heerlijk. Lekker breed, zodat je tenen veel ruimte hebben.

  De uitvoering van de schoenen vind ik wel wat goedkoop. Ik heb de Pure en halfhoge casual schoenen (zodat ik ook als ik niet hardloop lekker vlak kan lopen).

  Overigens heb ik mijn schoenen rechtstreeks bij Vivo gekocht en ze strooien daar nogal vaak met kortingen.

  Wel te hopen dat Vivo deze schoenen blijft maken. Er blijven niet zo veel fabrikanten over.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.