Nieuw in 2015 van Vibram Fivefingers

Wat brengt het komend seizoen aan nieuwe modellen voor Vibram FiveFingers? Je vindt het hier. De nieuwe KMD EVO, de Trek Ascent, VI-B, CVT Hemp en voor een aantal modellen nieuwe kleuren en details.

Wat brengt het nieuwe seizoen van Vibram Fivefingers in Nederland?
 

Een aantal vertrouwde modellen, maar ook een aantal hele nieuwe modellen.
Om maar gelijk te beginnen met een model wat dit jaar wederom aanwezig is, de Spyridon MR.

Een lichtgewicht schoen met een zool gemaakt van een rubber dat door Vibram “Megagrip” wordt genoemd. De grove structuur maken het een ideale schoen voor een modderige ondergrond, vandaar ook de toevoeging MR wat staat voor Mud Runner.
Vibram Fivefingers Spyridon MR
Nieuw in 2015 is de Trek Ascent die er in een versie is met een bovenkant van synthetisch materiaal en een model met een combinatie van kangaroeleer en hennep.

De mensen die de zool van de oude Treksport (Ook op de Speed XC en de Lontra) kennen zullen zich verbazen over de soepelheid van de nieuwe Trek Ascent zool. Gemaakt van hetzelfde “Megagrip” rubber is dit een zool waar je goede grip en soepelheid kan combineren voor avontuurlijke wandelingen door ruig terrein.Voor de Vibram modellen met de dunste zool, zijn er een paar dingen veranderd. Naas de bestaande modellen EL-X en de KSO EVO (nu ook voor dames) is het model VI-B nu aan de familie toegevoegd.

Dit model is vrijwel het lichtste en luchtigste dat er is.
Mooi voor binnen of als de zomer er over een tijdje weer is.
 

Al jaren lang is de KMD Sport een geliefd model, komend seizoen komt er een nieuwe versie, namelijk de KMD EVO. Een schoen gemaakt met een een flexibele geweven bovenkant en een nieuwe zool die met 11.8 millimeter toch soepel is.

En natuurlijk het hardloopmodel van Vibram, de Bikila EVO. De schoen met een klein beetje demping om de overstap naar het hardlopen op minimalistische schoenen makkelijker te maken.


Dit seizoen in een aantal nieuwe kleuren, rood en paars voor de dames en donkerblauw voor de heren. Tevens is er een half hoge waterdichte versie beschikbaar, de Bikila EVO WP.

De CVT Hemp is een vrijetijdsschoen gemaakt van hennep en kunstvezels. De achterkant kun je plat maken zodat je ze als instapper kunt gebruiken.

Dit is een greep uit wat er komend seizoen beschikbaar is op de Nederlandse markt. Heb je vragen over schoenen, laat het ons dan weten.

Reacties

 1. Ivo van Tol Ivo van Tol

  Hoi Mirjam,

  Bedankt voor je vraag. Toen ik hem las dacht ik, geen flauw idee.

  Gelukkig is er Google.

  In Amerika zit het merk Softstarshoes. Zij maken schoenen met een leren zool. Die slijten sneller dan rubber, maar maken het wel mogelijk om te aarden.

  http://www.softstarshoes.com/earthing-shoes

 2. Mirjam Mirjam

  Ik ben eigenlijk op zoek naar en minimalistische schoen, waarbij de onderkant gemaakt is van geleidend (qua elektriciteit) materiaal (dus niet van rubber), zodat je 'geaard' kan lopen. Is dat er?

 3. Ivo van Tol Ivo van Tol

  Hoi Marcel,

  De KMD EVO komt inderdaad eind februari binnen. De adviesprijs van deze schoen is EUR 189,95. Groet, Ivo

 4. Marcel Kuiper Marcel Kuiper

  Hi Ivo (Evo?)
  Landen de VFF KMD Evo's ook bij je eind februari? Ik verwacht dat ze heul prijzig worden... Toch?

 5. Ivo van Tol Ivo van Tol

  Hoi Gina, de boot is nog onderweg uit China. Eind februari wordt deze verwacht. Nog even geduld....

 6. Gina Vlasman- van der Plas Gina Vlasman- van der Plas

  Hai Ivo,
  Zijn die leuke rood/oranje VI-B schoentjes al bij je te passen?
  Groet,
  Gina

 7. Ivo van Tol Ivo van Tol

  Hoi Marlo,

  Bedankt voor je reactie. Ze zijn nu al te koop. Eind van deze week of begin volgende week heb ik ze in de webshop.

  Groet, Ivo

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.