Nieuw in 2018

 • Geplaatst op
 • Door Ivo van Tol
 • 0

In 2018 zijn er weer een paar mooie nieuwe modellen op de markt verschenen. Vooral bij Vibram FiveFingers, maar ook Merrell heeft zijn succesvolle modellen in een verbeterde jas gestoken.

Vibram FiveFingers

Langzaam maar zeker verdwijnen de oude modellen in het Vibram assortiment en verschijnen er mooie nieuwe modellen. Kenmerkend is dat de benaming nu steevast met een "V" begint. Op zijn Engels uitgesproken als "VIE". De V-Run, V-Trail, V-Train bestaan al even. 

V-Trek

Nieuw dit jaar is de V-Trek, de opvolger van de Trek Ascent. 
De zool is identiek, maar het bovenwerk is nu een mengeling van polyester en merino wol. 
Dit voelt prettiger aan je voeten dan de 100% polyester bovenkant van het vorige model. 

V-Trek Nieuw in 2018V-Trek in Military Green

V-Soul

Was er in voorgaande jaren een mooi model voor dames genaamd Alitza, later genaamd Alitza Loop.
Het nadeel aan deze schoen was dat je er niets aan kon verstellen. Nu is er de V-Soul met eindelijk een manier om het bovenwerk strakker of losser om je voet te krijgen. Dat kom door de klittenband sluiting die subtiel is verstopt in het bovenwerk

V-Soul

V-Alpha

Nieuw dit jaar is de V-Alpha. Een schoen die geen voorganger heeft, maar nieuw is ontwikkeld. Het is een schoen die een iets dikkere zool heeft dan de KSO EVO, maar minder dik dan de V-TREK. Er net tussenin. Met 3,7 mm buitenzool en 2 mm binnenzool. De schoen heeft ook een fijne mix van wol en synthetische materialen in het bovenwerk. Wij hebben deze schoen al aan onze voeten gehad en zijn erg enthousiast. Je kunt deze schoenen sowieso dragen onder je spijkerbroek, maar wij gaan er ook mee rennen en laten jullie weten wat de ervaringen zijn. 


V-Alpha Vibram FiveFingers

Merrell

De vraag naar minimalistische schoenen neemt toe en dat betekent dat de fabrikanten hun aanbod weer uitbreiden. In 2011 en 2012 was er de Tough Glove. De Trail Glove van Merrell, maar dan in een mooie leren variant. Een aantal jaren was er niets, maar dit jaar is er iets nieuws:

Parkway Emboss Lace

De zool is identiek aan de Trail Glove 4, maar het bovenwerk is van een fijn en soepel leer. Eindelijk een schoen voor dagelijks gebruik. Nu maar hopen dat veel mensen deze schoen waarderen en dat deze weer wat langer in het assortiment blijft. Bij grote schoenenbedrijven, zoals MERRELL, gaat het om de aantallen. Wordt er genoeg verkocht dan mag je als schoen blijven, zo niet, dan komt er een ander model voor in de plaats.Trail Glove 4

Deze schoen is heeft vorig jaar zijn intrede al gedaan, maar is echt weer een verbetering ten opzichte van het vorige model, nummer 3. De schoen is iets soepeler dan zijn voorganger. De lip zit aan één kant vast aan de schoen waardoor een nog fijnere pasvorm ontstaat. Alleen als je een hele hoge wreef hebt, dan is dit weer een nadeel. De Trail Glove is er in de gewone variant, maar ook de E-Mesh.

Trail Glove 4 E-mesh

 

Vapor Glove 3

De zool is identiek aan de Vapor Glove 2, maar het bovenwerk is verbeterd. Het is iets steviger, wat mooi is. Ik heb wel gezien dat mensen uit het bovenwerk van de oude Vapor Glove zijn gebarsten.
Daar is bij nummer 3 minder kans op.Bare Access

Nieuw in ons online assortiment in 2018 is de Bare Access. Een ideal schoen voor mensen die de transitie willen maken van een traditionele hardloopschoen naar een minimalistische schoen. Het is een platte -zero drop- schoen met een redelijke zool van 14 mm dik. Dun vergeleken bij een "traditionele" hardloopschoen met 21 mm voor en 33 mm achter, maar dik vergeleken bij een Sockwa met slechts 2,5 mm. Het is maar waar je het mee vergelijkt.
 

Reacties

 1. Ivo van Tol Ivo van Tol

  Hoi Fred,
  Leuk om weer van je te horen. Ja, ik ben ook blij dat Merrell weer met nieuwe modellen komt.
  Voor het najaar wordt de Vapor Glove in een hele mooie leren versie verwacht. Dezelfde Vibram zool met een mooie leren bovenkant. Ik ben benieuwd wat je daarvan zal vinden.

  Groet, Ivo

 2. Freddy Freddy

  Allereerst leuk dat je weer een bericht geplaatst hebt.
  Ik kijk vooral uit naar de Vapor Glove. De eerdere twee modellen heb ik allebei gehad. Inderdaad is het bovenwerk eerder kapot dan de vrijwel onverslijtbare vibram zool.
  Fijn dat Merrell nieuwe schoenen blijft uitbrengen.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.