Vibram FiveFingers Collectie 2014

Voor het komende seizoen zijn er een aantal nieuwe modellen aan de Vibram FiveFingers collectie toegevoegd. Ook hebben een aantal modellen een metamorfose ondergaan. We hebben de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij gezet.

Vibram FiveFingers Collectie 2014

In het nieuwe seizoen zijn er een aantal dingen gewijzigd in het assortiment van Vibram FiveFingers. Om ervoor te zorgen dat je door de bomen het bos blijft zien geef ik hier een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen. Met de focus natuurlijk op de hardloop modellen.

Een aantal vertrouwde namen komen ook weer terug in het nieuwe seizoen, alleen soms in een andere gedaante. De modellen zijn onder te verdelen in drie categorieën, met telkens een fractie meer bescherming tussen je voeten en de ondergrond waar je op loopt:
                       

De eerste categorie met de meest flexibele zool wordt door Vibram “Max-Feel ” genoemd.  Hier kun je een video bekijken hoe flexibel zo’n zool dan is . De modellen die in deze categorie horen zijn de KSO EVO voor de heren, de EL-X voor heren en de Alitza voor dames.  

In de tweede categorie “Foot Feel”, met minimale rubber zool, vinden we de vertrouwde SEEYA. Dit seizoen met de toevoeging LS. Een veter in plaats van een klitteband sluiting. Nog steeds wel met het vertrouwde lage gewicht. De seeya is tevens in de “Night” uitvoering verkrijgbaar voor betere zichtbaarheid tijdens je kilometers in het donker.

In de laatste categorie vinden we de nieuwe Bikila Evo. Een nieuwe schoen die iets meer demping heeft dan zijn populaire voorganger. Met deze schoen kun je net iets gemakkelijker overstappen naar het lopen op minimalistische schoenen. De maximale zooldikte is 8.5 millimeter, 2.5 millimeter rubber aan de onderkant, een EVA tussenzool van 4 millimeter en een binnenzool van 2 millimeter.

 

 

 

Naast de nieuwe modellen zijn er de oude vertrouwde modellen die soms een lichte verandering hebben ondergaan. De Spyridon LS heet nu Spyridon MR, waarbij de afkorting MR staat voor MudRunner. De Speed LS is vervangen door de Speed XC en de Speed XC lite.  Had de Speed voorheen dezelfde zool als de Bikila LS. Nu is de Speed meer een casual/trail schoen geworden en heeft dezelfde zool als de Treksport en de Lontra. De klassiekers die zichzelf zijn gebleven.

Hopelijk heb je nu een beter beeld van wat er dit seizoen op je afkomt van Vibram.

Lekker hardlopen!

 

 

 

 

 

 

Reacties

 1. David David

  Mijn zoontje Joshua loop nu al een maand iedere dag op de nieuwe kinder vibram EVO met klitteband. Hij is er helemaal wild van en liep deze week ook de avondvierdaagse op zijn vibrams. Helemaal top die kinder vibrams!

 2. Roel van der Vegte Roel van der Vegte

  Ik ben begonnen met een VFF KSO, heb daarna voor koud en nat weer de Lontra gekocht en uiteindelijk en Bikila. De bikila leek mijn favoriete schoen te worden, maar ik merk dat ik een kleinere maat nodig heb, zeker voor langere afstanden. Op dit moment ben ik weer helemaal terug bij de KSO! Liep direct al lekker en loopt nog steeds lekker. Begin mei in Tilburg de halve marathon gelopen (ik was 8e bij de mannen van het open EK Barefoot! Makkelijk als er maar 16 mannen meedoen :) ).

 3. Freddy Freddy

  Het verschil tussen beide schoenen is minimaal en ik heb (in ieder geval tot 21 km) nog geen last van mijn voeten. Voor mij zou die extra demping, denk ik niet veel uitmaken.

 4. Ivo van Tol Ivo van Tol

  Hallo Freddy,

  Bedankt voor je reactie!

  wat vindt jij belangrijk in een schoen? :-).

  De twee belangrijkste verschillen tussen de Bikila EVO en Bikila LS zijn de zool en de bovenkant.

  Wat betreft de zool loop ik liever een wegwedstrijd op de EVO. Mijn voeten krijgen het dan iets minder te verduren door de -minimale- demping. Voor het rennen door de duinen vind ik de Bikila LS weer fijner.

  De bovenkant van de EVO is superlicht en voel je nauwelijks aan je voeten. Die van de Bikila LS is robuuster en wat dikker uitgevoerd. Ik zet binnenkort een filmpje op de site waarop je dit verschil goed kan zien.

  Dus beide zijn goed en afhankelijk van je doel is de één misschien beter geschikt dan de ander.

  Als je in gelegenheid bent kun je eens langskomen om het zelf te voelen.

  Groet, Ivo

 5. Freddy Freddy

  Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen met de Bikila EVO. Ik ben net aan mijn tweede paar Bikila LS (oude stijl) begonnen. Ik heb expres niet op deze gewacht omdat ik het nut van die dikkere zool niet zo inzie.
  Hoor graag of ze beter zijn.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.