Wat maakt hardlopen zo mooi?

  • Geplaatst op
  • Door Ivo van Tol
  • 0

Hardlopen. Het mooiste wat er is. Maar hoe maak je dat duidelijk aan andere mensen?
Door ze het zelf te laten ervaren. Dat wordt de missie voor de komende tijd. In dit blog alvast een eerste stap in die richting.

Wat maakt hardlopen zo mooi?Vorige week – 4 juni 2016 – stond er een artikel in NRC Handelsblad met als titel “Al lopende zag ik toch weer de zon”. Een mooi verhaal over een jonge vrouw -27- die tijdens een burnout met hardlopen zichzelf weer even normaal kon voelen. Uiteindelijk hielp het haar zelfs over de burnout heen. Nu stond er onder dat artikel een leuker stuk. Wim Köhler, wetenschapsjournalist, schrijft in heldere woorden hoe de wetenschap aankijkt tegen hardlopen als medicijn.

Loop je blij


Hardlopen is goed voor je humeur.  --> Check! Dat is ook mijn ervaring

Het is zelfs zo dat in de behandelrichtlijn voor depressie hardlopen wordt genoemd. Mensen met lichte klachten kunnen beter eerst gaan lopen.

Geen pillen, maar rennen.

Niemand weet precies hoe het komt, dat je je beter gaat voelen van het lopen. Dat vind ik ook minder interessant. Ik ervaar het en velen met mij. Waar wil ik nu heen met dit blog? Ik loop en ben blij. Ik heb geen sombere gevoelens

Enthousiasmeren

Hardlopen kan ik, maar wat ik ook kan is mensen enthousiasmeren. Ik ben nu plannen aan het smeden om meer mensen enthousiast te maken voor het hardlopen. Natuurlijk hardlopennatuurlijk :-)

Wat is natuurlijk hardlopen ook al weer?

Natuurlijk hardlopen betekent hardlopen waarbij je optimaal gebruik maakt van wat er in je lijf en om je heen aanwezig is. Zodat je zo efficiënt mogelijk kan bewegen van a naar b. Zonder overbodige kracht te gebruiken.


Mijn ervaring is dat je tien keer meer plezier beleeft aan het hardlopen als je dit met de juiste techniek doet. Je luistert naar je lichaam en gebruikt deze zo efficiënt mogelijk.

Het idee wat bij de meeste mensen nog in het hoofd zit is dat je loopt zoals je loopt. Een idee uit iemands hoofd praten is lastig. Daarom ga ik plannen bedenken om meer mensen het te laten ervaren. Als dat lukt dan stroomt het andere idee over hardlopen, hardlopen moet je leren, vanzelf wel binnen.

Clinic op 19 juni

Op 19 juni hebben we onze allerlaatste clinic “Efficiënt en blessurevrij hardlopen”.
Dit is een ideale mogelijkheid om aan je techniek te werken en te ervaren wat het is.

Natuurlijk hardlopen.

 

We naderen het punt dat we het maximaal aantal deelnemers hebben bereikt. Wil je nog meedoen?

Schrijf je dan snel hier in.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.