Clinics

Soms denken mensen dat natuurlijk hardlopen vanzelf gaat. Je lichaam weet wel wat het moet doen. 
Mijn ervaring is anders, een andere manier van bewegen moet je echt leren. Ik zie vaak dat lopers te veel kracht gebruiken en daardoor ook blessures krijgen. Mijn advies is dan ook altijd, ga IETS aan je techniek doen. Kijk wat je aanspreekt en ga er mee aan de slag. 

De techniek die ik gebruik is de POSE methode. Een techniek waarmee je op een hele efficiënte manier kunt hardlopen. Je hebt dan het gevoel dat het bijna geen moeite kost. Dat gevoel vind ik fantastisch en ik wil het je graag leren, maar er zit één nadeel aan. Het gaat niet vanzelf, je moet oefenen, er mee aan de slag gaan. Proberen, leren en dat tig keer achter elkaar. 

Het is een reis die je gaat ondernemen, dat zal sommige mensen meer aanspreken dan anderen. 

Wil je graag investeren in een efficiënte looptechniek die je loopplezier zal vertienvoudigen, dan ben je van harte welkom om een privé hardloop clinic te komen volgen. Ik neem je dan mee en laat je ervaren hoe het voelt om licht te lopen. 

Waar? --- Duinen van Noordwijk
Wanneer?  --- Op afspraak
Duur?  --- Ongeveer twee uur
Kosten?  ---   EUR 125,-
Interesse?  --- Neem contact op met Ivo van Tol via e-mail.

Dit is wat we doen:

We gaan twee uur met je hardlooptechniek aan de slag.
Het doel is: lopen alsof het -bijna- geen moeite kost.

We beginnen met een video opname maken. Hoe loop je nu?

Aan de hand van een aantal oefeningen laat ik je zien wat een efficiënte looptechniek is.
De bedoeling is dat je niet alles zo klakkeloos van mij aanneemt, maar dat je het zelf gaat ervaren.

De POSE methode bestaat uit drie onderdelen.
De POSE, de FALL en de PULL.

Na afloop maken we wederom een video opname. Het verschil is vaak enorm met
de situatie vooraf. Daarna begint het echte werk en kan je thuis gaan oefenen en ervaren.

Een deelnemer vertelt: 

Ervaring van Frank:

"De clinic van Ivo heeft me enorm geholpen. Twintig jaar geleden liep ik tien kilometer en moest de rest van de dag bijkomen. Ik besloot dat ik niet zo'n hardloper was. De laatste maanden heb ik me er weer in verdiept en ben zo met Ivo in contact gekomen.

Ik vond de Pose-methode in eerste instantie moeilijk. Het voelde anders aan dat ik gewend was, maar dat is natuurlijk logisch, omdat ik nauwelijks techniek had. Na de eerste korte sessie ben ik gaan oefenen en ging het al beter. In de tweede sessie viel echt het kwartje en begreep ik waarom deze methode zo goed werkt.

Ik vond de begeleiding van Ivo erg goed. Ondanks als zijn ervaring stond hij erg open voor mijn beginner-vragen. Hij luisterde goed en nam de tijd om het echt uit te leggen. Heel fijn! We zijn samen door een aantal oefeningen gegaan en met elke oefening klikte er iets meer en kwam er meer inzicht. De oefeningen zijn praktisch en effectief - en ze zijn ook echt nodig: je kunt dit niet in tien minuten leren.

Maar als je er echt de tijd voor neemt en oefent, dan gaat het steeds beter. Vroeger 'deed ik maar wat' en nu loopt ik echt 'bewust te oefenen'. Afgelopen weken met gemak diverse keren tien kilometer gelopen en dat voelde alsof ik een blokje om ging. Vroeger worstelde ik me door een route, nu vlieg ik er bijna over. Dus op naar de twintig kilometer... Ik zal nog lang blijven oefenen, maar het is nu al een wereld van verschil. Bedankt Ivo!""