ChiRunning

ChiRunning

Blessurevrij en energie-efficiënt hardlopen

-Blessurevrij hardlopen tot in lengte van jaren
-Efficiënter en gemakkelijker hardlopen
-Sneller lopen door te ontspannen
-Pijnvrij een marathon lopen en de volgende dag gewoon trappen op en af
 

ChiRunning combineert de principes van T’ai Chi met de beweging van hardlopen. Het is een hardlooptechniek die de spieren en pezen ontziet, zodat de kans op overbelastingsblessures aanzienlijk vermindert. Dit levert een manier van hardlopen op die blessures voorkomt en bovendien energie-efficiënt is.

Danny Dreyer & Katherine Dreyer running

Schoenen voor ChiRunning

Bij ChiRunning kun je het beste schoenen hebben die comfortabel zitten, flexibel en lichtgewicht zijn.
  

+ Comfortabel 
In de eerste plaats moet je schoenen kopen die comfortabel zitten. Er moet genoeg ruimte zijn voor je tenen. Daarnaast moet de schoen flexibel en lichtgewicht zijn. Je tenen mogen de voorkant van de schoen niet raken en de schoenen mogen niet knellen bij de tenen.
 
+Flexibel
 
Daarnaast moet de schoen flexibel zijn en onder de bal van de voet buigen. Wanneer de schoen bij de bal van de voet, maar het midden van de voet buigt, dan heb je kans op overstrekken van de spieren onder je voet (veroorzaakt plantar fasciitis). Als de schoen niet goed buigt en vrij stijf aanvoelt over de lengte van de zool is de schoen ongeschikt.
 
+Lichtgewicht
 
Ten slotte is een goede ChiRunning schoen lichtgewicht. Een goede schoen weegt maximaal 310 gram, maar nog beter is een gewicht onder de 255 gram.
 

Meer informatie over ChiRunning kan gevonden worden op de op Engelstalige website 'ChiRunning.com’. In Nederland zijn verschillende instructeurs die workshops ChiRunning organiseren, je vindt ze op ’ChiRunning.nl’.