Over ons


Natuurlijkhardlopen.nl is per 1 november 2018 onderdeel van De Ridder Schoenen in Noordwijk. 
Dit is dezelfde winkel waar Natuurlijkhardlopen.nl al sinds 2015 een shop-in-shop heeft. 

Historie 2014-2018

 
Mijn naam is Ivo van Tol (1975) en ik ben enthousiast barefoot runner. Ik ga graag een sportieve uitdaging aan en doe naast gewoon hardlopen ook aan survivalruns. Een fantastische en veelzijdige sport die eind jaren tachtig is ontstaan in Beltrum.

Een marathon loop ik het liefst bergop en af en toe maak ik een uitstap naar een andere sport wat bijvoorbeeld resulteerde in een vijfdaagse mountainbiketocht door het zwarte woud.

Als liefhebber van het lopen op blote voeten werd ik gegrepen door iemand die ik zag lopen op Vibram FiveFingers. Dat wil ik ook! Ik vroeg hem het hemd van het lijf en mocht zowaar een paar Vibram FiveFingers van hem lenen.

Al snel volgde mijn eerste eigen paar minimalistische schoenen en langzaam maar zeker heb ik de overstap gemaakt en mijn conventionele "matrassen" aan de wilgen gehangen.

Nu doe ik alles op mijn barefoot schoenen;
  • Trailrunnen door de duinen;
  • Survivalruns;
  • Trainen op de atletiekbaan;
  • Lopen over de weg (minst favoriet).


Graag deel ik mijn enthousiasme met jou. In mijn blog vind je informatie over het barefoot runnen. Plaats een reactie en help mee om nog meer mensen enthousiast te maken voor barefoot running.


Mijn naam is Yildiz van Tol-van der Zijden, eigenaar van
beweegwijzer Oefentherapie en jouwbekkentherapeut.nl
en werkzaam als Oefentherapeut en Bekkentherapeut.
Vanaf mijn 9e jaar heb ik fanatiek aan atletiek en hardlopen gedaan.  Helaas werd ik door hardnekkige blessures gedwongen om te stoppen. Toen Ivo overging op barefoot running en daar superenthousiast van werd is het bij mij wel weer gaan kriebelen… Zou dit ook wat voor mij zijn…

Door mijn medische achtergrond ben ik enorm geboeid door de materie achter de barefoot schoenen. Want wat doe ik de hele dag? Ik leer mensen hun lichaam weer goed te gebruiken. Ik leer ze hun spieren sterker te maken zodat ze hun klachten de baas worden. Ik leer ze hun stabiliteit in de romp te vergroten zodat de juiste spieren op het goede moment kunnen reageren om bewegingen op te vangen. En dat gebeurt bij barefoot running natuurlijk ook. Het dwingt je anders te lopen waardoor je je voet en beenspieren actief maakt om je lichaam te ondersteunen…

In plaats van de hardloopschoen met demping die je voeten en beenspieren lui maakt…… Maar die belasting kun je alleen aan door rustig op te bouwen! Je lichaam moet wennen aan deze nieuwe taak. Je spieren zijn niet in één keer sterk, daar gaat minimaal een aantal maanden overheen voor je dezelfde trainingsintensiteit aankan die je nu hebt met ‘gewone hardloopschoenen’.

Vanuit mijn achtergrond zal ik informatie gaan geven over het trainen van je voetspieren, beenspieren, rompspieren en alles wat je nog meer wilt weten.

 


Historie 2009-2014


De webshop van Natuurlijkhardlopen.nl is in 2009 opgericht door twee hardlopers: Amarins van der Bos en Rudolph Froger. Door alle aandacht in de media hadden zij zich in het natuurlijk hardlopen verdiept en kwamen erachter dat goede spullen bij de ondersteuning van natuurlijk hardlopen lastig te vinden waren. Inmiddels vindt je een ruim assortiment van minimalistische hardloopschoenen in de webshop en zijn er al veel hardlopers voorzien van advies en schoenen. Na een aantal succesvolle jaren hebben Ivo en Yildiz begin 2014 de webshop overgenomen.